Nezvani gost

Tih dana je povremeno padala dosadna sitna kiša pa je i to jutro bilo kišovito. Valjda je četnička artiljerija zbog toga donekle utihnula i tek se povremeno mogla čuti poneka detonacija ili poneki rafal iz pješadijskog naoružanja.
Tako je bilo na cijelom području Azića na svim pravcima.
Sve je teklo onako kako smo željeli, poslije našeg napredovanja ostvarili smo kontrolu područja koje je bilo predmet našeg interesovanja i moralo se početi raditi na obezbjeđenju dostignutih pozicija tako da se već uveliko počelo sa prvim ukopavanjima položaja u Azićima.
Moja jedinica, kao i ostale jedinice na terenu, počela je sa ukopavanjem. Pošto smo još bili tu kako bi obezbijedili i odbranili novozauzete pozicije u slučaju eventualnog kontranapada,onda smo bili i zaduženi da počnemo inžinjerijske radove sve dok nas neko ne smijeni ili pošalje neku jedinicu za tu namjenu, iako istini za volju takvih specijalističkih jedinica u okvirima brigada još nije bilo ili su bile tek u osnivanju.
Tog jutra dok su jedni ukopavali rovove, drugi odmarali a neki jedostavno obilazili i hodali okolo ja sam odmarao u velikoj prostoriji kuće u kojoj smo bili smješteni i razgovarao sa ljudima o svemu onome što se izdešavalo proteklih dana.

Ne znam jesam li u jednom od prethodnih postova spomenuo P.M., tačnije P.Miroslava koji je bio u mojoj jedinici i koji je ovdje imao "pozadinske“ zadatke tj. čuvao je MTS i naoružanje u ovoj kući. To je bio čovjek kog sam lično "mobilisao“ u mahali ispod tranzita, nešto ispod prvog štaba moje jedinice Bosnae…mislim da sam nešto o tome već ranije i pisao.
Pošto je već jednom iscenirao da je povrijedio članak na nozi prilikom prelaska pruge, ja sam sa dosta rezerve gledao na tog čovjeka, bio sam ubijeđen da ne želi biti u "prvim redovima“ i to  ne zato što se boji, već što neće da puca na svoje.
Tako sam o njemu mislio i to svoje mišljenje sam podijelio sa dvojicom-trojicom ljudi, onima kojima sam izuzetno vjerovao.

Otišao sam i do L.M-a, porazgovarali smo o svemu i svačemu, odatle smo kontaktirali i našeg komandanta brigade, malo pričali s njim i on je rekao da će se potruditi da nas se smijeni ovdje i tako dalje…dan je polako odmicao.
U tim nekim razgovorima sa mojim momcima ponovo sam se doticao Milene i njene moguće uloge u dešavanjima koja su se bila odigrala na ovom terenu. Ništa nisam imao kao dokaz njene krivice sem čvrstog ličnog ubjeđenja da je znala ko je pobio Jukine momke…morala je znati jer se pucalo iz njenog komšiluka ako ne i iz njene kuće.
Rekao sam ljudima i da ćemo uskoro nazad u Stari grad, da je Mujo rekao da će se potruditi da nas povuče, jer vrijeme je već, uradili smo ono, i to odlično, zbog čega smo i došli u Aziće.
U tom komentarisanju ja sam kroz smijeh rekao nešto u smislu da bi bilo dobro rješiti problem pete kolone kako bi cijelo ovo područje predali bez ikakvih problema onima koji nas dođu smijeniti. To bi bilo daleko lakše nego im pokušavati objasniti uloge raznih "igrača" u svemu što se dešavalo ovdje…govorio sam to svim prisutnim smijući se glasno a krajičkom oka posmatrajući P.M-a, kojem ova priča očito nije odgovarala, nešto je mijenjao boje, gledao negdje u stranu i pokušavao se doimati odsutnim.

Negdje tokom dana dok sam se nalazio među momcima L.M-a na njihovom položaju koji je kontrolisao naš lijevi bok, po mene je došao moj drug H.O.i rekao je da me traži A.A. i to već neko vrijeme i da ima nešto hitno razgovarati sa mnom.
Inače A.A. i ja se poznajemo od djetinjstva, bio je dobar i pouzdan borac, dobar čovjek, dobar drug ali dosta tvrdoglav kao osoba i to toliko da je sa njim uglavnom vrijedilo razgovarati samo ili na šaljiv način ili na krajnje ozbiljan, skoro na granici sukoba i tek tada bi popuštao…sredine nema.
Zato me baš interesovalo šta hoće od mene, mislio sam da će mi predložiti da on sam oslobodi Doglode, Rajlovac ili nešto slično jer samo takvo nešto je bilo od njega očekivati.
Onda smo se sastali, ja i on a tu je bio i H.O…upitao sam ga šta želi..
– "Znaš…" – počeo je zamuckivati – "ono što si rekao za petu kolonu…ono kad se budemo povlačili… "
– "Jel’ da treba rješiti problem petokolonaške gamadi, jel to misliš, šta mucaš“…zagalamio sam jer to je bio jedini način da ga usmjerim na razgovor inače s njim ne može drugačije.
– "Ma jest…" opet je izgovorio i zastao..smijuckao se nešto želeći biti zagonetan a to je bilo ono što mi je uvijek išlo na živce.
– "Šta ba hoćeš, j… te“ grmio sam.
– "Neću ja ništa" rekao je i konačno počeo pričati..
– "Onaj Miroslav, misli da smo ja i ti neki posebni jarani, jer se uvijek zezamo i tako to, pa me molio da ti to kažem…"
– "Šta da mi kažeš?“ upitao sam iako sam pretpostavljao o čemu se radi.
– "Pa evo, zamolio te da ne diraš one tamo i eto, poslao ti je ovo…“
Nasmijao sam se kad sam vidio…pružio mi je šteku Marlbora i 100 DM.
– "Haha, vrati ti to njemu, nek se malo brine jad, ko da mu je to rodbina, majku mu četničku…jesam li vam rekao da je on sumnjiv“ – obraćao sam se više H.O-u nego A.A-u.
– "Molio je da to ne shvatiš tako, želi da to shvatiš kao ljudski odnos koji bi on imao bilo ko da je u pitanju“.
– "Ne brini ti kako ću ja razumjeti, vrati mu to“ rekao sam A.A-u, smijući se.
– "Jesi li ti lud majke ti, daj to ovamo“ umiješao se H.O., dohvatio one cigarete i novčanicu od 100 DM i strpao je u džep a šteku izderao odmah i počeo trpati kutije i po mojim i po svojim džepovima.
A.A. nije pušio pa smo se smijali kad je zatražio "bar kutiju“ za sebe…
Smijući se i zezajući ušli smo ponovo u veliku prostoriju u kojoj je bio i P.M.,ali je on ko fol spavao zamotan u neko ćebe dole na podu. Pitao sam raju ima li kahve i neko je ubrzo napravio punu džezvu koju smo pili u samo predvečerje tog prilično mirnog dana.

Na tu kahvu je pristigao i nezvani gost.
Na vratima se pojavio čovjek u crnoj uniformi pitajući ima li jedna kafa i za njega.
Bio je to jedan od pripadnika specijalne jedinice MUP-a, izrazito krupan čovjek, četvrtastih ramena i snažne figure, crnih debelih brkova i kose, naoružan "nitroglicerinkom", nekoliko ručnih bombi oko pojasa i velikim nožem.
– "Bujrum brate" rekao sam i on je sjeo na stolicu.
Predstavio se imenom i prezimenom ali sam njegovo ime nažalost zaboravio.
Živo nas je zanimalo otkud on ovdje da dođe, kojim povodom, šta ima tamo na njihovom pravcu pa sam odmah postavio nekoliko pitanja u nizu.
On je odgovorio otprilike da se odlično drže,da čvrsto drže dostignute položaje oko "Čarapare" i da su prethodnih dana odbili nekoliko žestokih četničkih napada praćenih oklopima.
Spomenuo je da je i njegova jedinica imala neke gubitke ali da su četnici imali daleko veće, posebno u nekoj kontri specijalaca kada su im uništili i neke oklope, jedan ili dva koliko se sjećam. Tada su valjda Vikićevci uspjeli ovladati i znatno širim područjem od zone oko same "Čarapare" ali to u ovoj situaciji nisu mogli držati.
On je sa velikim optimizmom i pohvalama govorio o dešavanjima u Azićima proteklih dana, govoreći kako se veliki teritorij doveo pod kontrolu i smatrao je sve to velikim uspjehom, jednim od bitnijih u ovom periodu.
– "Došao sam ovamo da vidim jedinicu koja je ovdje također uradila odličan posao“ rekao je i nastavio: “B-3 i G.H.K. sam već upoznao, odlično,momci odlično…"
Taj čovjek se ni jednog trenutka nije ni osmjehnuo, bio je izuzetno ozbiljan.
-"I nisam došao samo da vidim vas, ipak bi bilo dobro da se što god usput i uradi“ rekao je dok smo mi čekali da nastavi dalje jer je on očito imao nešto na umu.
– "Ispričajte mi malo o Spaića farmi, oni su vas dobro uzdrmali čini mi se…" – više je konstatovao nego pitao – "Mogu li ja nekako do tamo?“
Prenijeli smo mu sve što smo znali, prvenstveno o našim i četničkim položajima na našem djelu, zatim o nasipu preko Miljacke i detaljno o svemu onome što smo mogli primjetiti zadnjih dana a što bi mu moglo značiti nešto jer očigledno je bio naumio posjetiti Spaića farmu.

26 komentara

  1. Da to nije bio M. Hodzic, opis odgovara, da mu jebem majku kroz majku, on nas je poslo da gazimo Miljacku kod farme u decembru mjesecu 1993 i dvojica poginula, jednog voda odnjela, a trojica nas ranjeno nizasta, pizda mu materina ona brkata.

  2. Gost_5262,ne znam da li je to bio taj čovjek.
    Ovo sve se dešavalo u jesen 92 a ti govoriš o 12-tom mjesecu 93 pa je jako teško reći radi li se o istoj ličnosti.
    Čovjek o kom pišem je bio jedan od profesionalnih policajaca,Vikićev čovjek,specijalac.
    Znači nije bio jedan od onih iz rezervnog sastava kojih je bilo jako puno u to vrijeme.
    Ne znam znači li ti išta ovaj podatak da prepoznaš je li to taj čovjek.

  3. kakve je sve vojno nesposobne stoke bilo u komandnom kadru po gradu, kao sto ovaj iznad spominje za zavaljivanje, nije ni cudo da nismo sarajevo mogli do daytona deblokirati , pa ni u Junu 95 kad nas je bilo najmanje 5:1 u ljudstvu i masa mts-a se nabavila, a pogotovo izvan grada prema cetnicima u ilijasu i srednjem, sve nesposobnjakovic do nesposobnjakovica vodili akcije, da sam se i ja kao 20godisnjak ibretio kako smo nemocni bili. tuga zasta mladost izginu.

  4. Bosnjo malo realnosti.
    Nikada nismo imali omjer 5:1.
    Nikada nismo imali vise MTS-a o cetnika.
    Nikada nismo imali vise artiljerije ili oklopnih sredstava od cetnika.
    Do 1995 cetnici su se toliko ukopali da su na pojedinim linijama imali izbetonirane bunkere na otpornim tackama uredjenim po dubini.
    I kada bi se probile linije ostajao je problem cetnicke artiljerijske zaprecne vatre, problem uvodjenja svjezih snaga i problem odbrane od kontranapada koje su cetnici odmah vrsili pojacanjima i specijalnim jedinicama.
    Ne zanosi se bajkama o tome da smo sve mogli ali eto nismo, ima dosta i do subjektivnih slabosti tj. nesposobnosti u komandnom kadru ali ima mnogo vise do objektivnih okolnosti.

  5. Imali ste vi svega.Nego nećete da priznate sebi,a to je Srbi su jednostavno bolji vojnici.
    Pola Sarajevsko-Romanijskog korpusa je držalo 4 vaša korpusa.Jedna naša brigada(koja u popunjenosti ljudstvom i nije bila brigada) je na leđima nosila vaša dva korpusa.Pa vaš prvi korpus je imo više vojske nego naša dva.jednostavno slabo ste ratovali, u prevodu neke vaše jedinice su pičke samo se slikali(a i ima i dobrih al ne ko naše što smo vam i dokazali)
    Vaša taktika je samo kukaj,ubijaj sam sebe i laži na srbe.
    Uvijek vas bilo 5:1 A POSEBNO 95 JUNA MJESECA.Tad ste ispalili granata ko mi za 3 mjeseca al mi nismo bježali već se uporno branili i odbranili.
    NIKAD VI NEBISTE OSVOJILI SRPSKE POLOŽAJE.Vjerovatno ste očekivali NATO.
    Ajd sad opet opletite psovat srpsku majku…

  6. Gost_9795
    Sav muški naraštaj genocidnog naroda,najbrojniji na prostorima bivše Yu zajedno sa tzv JNA (četnici)i skupa s njenim naoružanjem pokušao je iskoristiti tu neuporedivu premoć u naoružanju i satrati sve ono što mu se nađe na putu u bolesnom naumu stvaranja nekakve velike države samo za njih.
    Tvoji”bolji vojnici” pokazali su koliko su dobri ondje gdje se moglo oružjem suprotstaviti oružju pa su jako brzo pobjegli pred olujom tamo negdje daleko..
    Sad zamisli..koji je kretenluk ne iskoristiti svo to naoružanje koje ste imali.
    Gdje li bi vi bili da se kojim slučajem moglo imati više naoružanja i u drugim dijelovima RBiH npr 1 korpusu ArBiH..
    Kad spominješ Nato..pa Nato je uradio odličan posao za vas..zato vas i sad ima po RBiH.
    Ipak danas nema tog debalansa u naoružanju niti je prekodrinska vojna sila ono što je bila 90-tih,oni ne mogu više ni sami sebi pomoći, pa ti skontaj gdje ste i šta je dalje jer samo imbecil može vjerovati da je ovdje sve završeno Dejtonom.

  7. Gost_9795

    polako hrabri srbine ja do sad nisam nikad cuo nekog da psuje srpsku majku 😉
    al cetnicku krpimo – zna se sta se podrazumijeva pod cetnikom – smrdaljom sa dna kace koji je heroj tamo gdje heroja nije trebalo sa distance i iza drugih aka Arkan 🙂

    evo ja cu ti reci koje cetnike respektujem do jaja Legiju i Slavka Lisicu – ostalo su sve supci koji su gledali gdje i kako da se ugrade (doduse i nasima nije bilo mane).

    to sto ti baljezgas mozda ima u knjigama H K Andersena 🙂

    kao sto berektivni rece – sramota je bre imat vise stotina tenkova i nekoliko hiljada komada artiljerijsko oklopnih sredstava i ne dobit nijedan rat od 4. pa jbote i Levante skoruje protiv Reala i Barcelone a slabiji su mnogostruko nego mi od vas sto smo bili retardalju. Mi i danas muku mucimo sa nasim domacim izdajnicima – i samo bogu i njima mozete zahvalit sto vas jos ima na BH teritorijama.

    ali moram priznat da ste strasni u motoristickim sportovima tipa traktorijade i tenkijade – cijeli vas odbjegli oklopno mehanizovani eskadron je gazeci vlastiti narod u prema Krajini iz Hrvatske hrabro alanfordovski utekao casno bjezeci nego necasno krepat.

    a da ne pricam da ste izgubili kompletan tenkovski bataljon na Trpinjskoj cesti.

    na kraju jaruga moj supacki da ti citiram legendu Krlezu koji kaze “nit od Hrvata gospodina nit od Srbina junaka”

    pomo0zmog.

  8. Ipak danas nema tog debalansa u naoružanju niti je prekodrinska vojna sila ono što je bila 90-tih,oni ne mogu više ni sami sebi pomoći, pa ti skontaj gdje ste i šta je dalje jer samo imbecil može vjerovati da je ovdje sve završeno Dejtonom.

    Objavio/la beretka prije 1 dan 10 sati #

    Opa ti bi to još malo ratovo, malo ti što si dobio po pički.
    Kad bi ti znao kako Srbija ima opremljenu vojsku ti bi umro od razočerenja.
    Ako misliš da je NATO nas spasio zaustavljajući rat grdno se varaš.
    Kada je Holbruk pokazo Aliji satelitske snimkeo pripremama VRS za kontranapad , a koji bi išo dolinom Bosne prema Zenici,odma je pristo za pripreme za Dejton.Da ti ne spominjem Hrvate koji su vam veći neprijatelji od nas.

    A ti 161
    Moraš da znaš da mi Srbi ne ubijamo svoje ko vi muslimaniUzalud pominješ gaženje tenkovima to samo budale ko ti vjeruju.
    Poštuješ Legiju i Lisicu
    Ajd što poštuješ Lisicu legendu od generala.Ali čim ti poštuješ Legiju vidi se da si neka budaletina.
    Vidim da ti treba pomoć napiso si pomo0zmog reci ženi nije problem kad god hoće ja sam raspoložen.

    BOG TI POMOGO

    Ti iz ANaselja e ti si neka posebna Budaletina
    nek je tebi tvoja majka živa i zdrava,vjerujem da joj nije lako gledat taku budalu

  9. @gost 9795 :
    -najveci progon serva u Bosni i Hercegovini je nastao po naredbi cetnika sa Pala i Banja Luke ( jedan od tih iz BL je i onaj pedofil Dodik )kada su one serve iz okoline Sarajeva 1996 prebacili u one vukojebine od Kalinovika pa na dalje. Znaci servi protjerali serve , sve dokumentovano i sve javno.
    – vas “otac ” Milosevic kojem ste ljubili dupe kada vas je slao u rat ali ga se odrekli kada ste izgubili sve i jedan je isto tako zrtvovao one ljude u zgradi RTS. Sjecas li se kada je ostavio one ljude u zgradi a znali su da ce biti bombardovani pa ih poginu desetak ? Nedavno je jedan njegov ministar dobio zatvor za to zlodjelo. Znaci servi zrtvovali serve , sve dokumentovano i sve javno.
    Pa ti nastavi da lazes samom sebi , jer znas da su vas bas vasi zrtvovali i protjeravali .

  10. 9795,
    To da li bih ja još “malo” ratovao nije do mene,ja znam tek da je Dejton samo pauza između dva poluvremena i da ćemo u nastavku uraditi stvar do kraja kako i treba.
    Oko toga koliko sam JA po čemu dobio i koliko je ko od mene poprilično je jasno,ne žalim se,skor je više nego dobar..ne bi mi povjerovao:))

    De mi ispričaj kakva je to vojna velesila preko Drine,ja nemam pojma..jel drži većinu topova okrenutu prema RBiH,Hrvatskoj,Kosovu ili možda Vojvodini?:)

    Znam ja da se varam oko toga koga je Nato spasio prekidom rata pred Banjalukom,i baš bio zafrkat taj kontranapad dolinom Bosne..pa gdje si ti strateg..gdje si do sad,što mi nisi javio to:))

    I konačno sine,to sa Hrvatima je valjda zadnje na što se možeš pozvati jer valjda su i sve jadne nade tvog genocidnog naroda usmjerene u tom pravcu.
    Žalosno i istinito,potrebno je više zemalja iz okruženja da bi se jedan narod i RBiH uništili pa ni to nije moglo,nije vam nešto išlo,i nije vam preostalo do da probate vojnu saradnju s Kinezima,možda uspijete:))

  11. @gost 9795:
    da jos ne zaboravimo ono gazenje tenkovima kada je bilo : bjezte noge usra vas guzica ” poslije Oluje 😉
    isto tako kada ste zapalili americku ambasadu u Beogradu i jedini koji je nastradao ..serv. Sami svoje ubijate i zrtvujete , to cak ni zivotinje ne rade ali serv nema ni vjere a ni obraza pa sve moze da uradi i da se ne stidi.

  12. jbote roknuli si arkana, roknuli djindjica, roknuli svog prestolonasljednika nema koga nisu roknuli medju sobom i prica supcina kako se oni ne ubijaju medju sobom…

    nego prika moj cetnicki aka carsijsko-sarajevski – bolje bi ti bilo da procitas a i bogumi preslusas svadje karadzica mladica sa komandom u banjaluci i pobunom vojske u banjaluci – malo je falilo da se zarafalate medju sobom 🙂

    P.S. nabijem te na kurac i tebe i tvoje demagogije o kontraofanzivi…
    imali ste ofanzivu na kojoj bi pozavidio i adolf hitler sa svom tehnikom i naoruzanjem pa ste bili nesposobni da zauzmete nenaoruzan grad pizde jedne usrane….

    za tebe i tebi slicne je najveci bio skor filovanje minobacackih baterija sa upucanim koordinatama i ozezi tamo gdje “nema puno srpskog zivlja” – rokacina sa PATom i ostalom artiljerijom….

    supak jedan od sramote bi se pokrio…

    mjesto sto seres o ofanzivama i pickama materinama….

    najjaci ste bili u rafalnoj paljbi svezanoj djeci u ledja i snajperskom propucavanju djece na fudbalu – mater vam sumarsko-seljacku…

    sa vama se ne moze pricat samo metkom u celo da se urazumite.

  13. Ti beretkice pošto prizivaš još jedan rat otiđi malo do Jagomira da ti pregledaju lobanju.Pošto ti ne kontaš šta sam ti reko,da ti pojasnim idi malo potraži stručnu pomoć.

    1467
    dobro kažeš malo je falilo da zarafalamo među sobom,ali zaboravljaš da mi nismo ko vi. Na primjer ko je puco iz samohodki po igmanu jedni na druge ili U u Kladuši jedni drugima ne režemo vratove, ubišmo li mi Ćelu,Cacu,Juku,komadanta TG Igman ste pokušali ubiti više puta a da ti o malo daljoj istoriji ne pričam…

    O kako vas je potresla vijest o ofanzivi.Tresle su vam se gaće pa daj šta daš, daj i pola Bosne.

    evo koliko vam je vojnika brojo prvi korpus po godinam

    Jedinice
    1. motorizovana brigada
    2. motorizovana brigada
    3. motorizovana brigada
    4. Viteška motorizovana brigada – Komadant Fikret Prevljak, Hrasnica
    15. motorizovana brigada
    5. pješačka brigada
    11. pješačka brigada
    12. pješačka brigada
    1. brdska brigada
    2. brdska brigada
    9. brdska brigada – Komandant: Nezir Kazić
    10. brdska brigada
    HVO brigada “Kralj Tvrtko”
    Artiljerijska brigada

    Statistike
    Brojno stanje boraca u 1. korpusu po godinama (prosjek):

    1992: 60 442
    1993: 80 644
    1994: 84 914
    1995: 87 009
    1992-1995(prosjek): 78 253
    U okruzenom Sarajevu: 34 931

    I sad se ljutite kad kažem da ste pičke o izvinjavam se beretkica nije pička on se junači pričama da je poroko dosta četnika i četnikuša

    Dana 22. maja 1992. general Ratko Mladić naredio je osnivanje Sarajevsko-romanijskog korpusa (SRK), kao jedan od pet korpusa u sastavu VRS. Bilo je zamišljeno da se taj korpus razmjesti na širem području Sarajeva, u bivšoj zoni odgovornosti Četvrtog korpusa JNA. Elementi JNA pristupili su snagama lokalne Teritorijalne odbrane i učestvovali su u organiziranju i popunjavanju redova SRK-a. SRK je sačinjavalo ukupno oko 18.000 vojnika, koji su bili podijeljeni u deset do trinaest brigada, čija se brojnost kretala od nekoliko desetina do nekoliko hiljada vojnika, koji su bili raspoređeni u bataljone i čete.

    SERB GUARD ILIDŽA SRPSKA GARDA ILIDžA

    Srpska garda Ilidža bila je elitna jedinica koja se uglavnom borila oko Sarajeva. Osnivač jedinice bio je Zoran Kapetina Šale. Naziv Ilidža dobijaju po istoimenoj sarajevskoj općini u kojoj su osnovani u 8 mj. 1992. godine. Gardu je pri osnivanju činilo 60 boraca naoružanih pješadijskim naoružanjem. Kroz gardu je prošlo ukupno 900 boraca. Interesantno je da su svi oni prethodno bili civili koji su živjeli na Ilidži i šire na teritoriji grada Sarajeva. Kriteriji za ulazak u jedinicu bili su izuzetno visoki. Oficire bivše JNA nisu primali. Vladala je čelična disciplina. Tokom rata poginula su 32 pripadnika Srpske Garde.

    Vaša noćna mora još uvijek

  14. 9795,kontam ja šta ti pričaš i mislim da tu stručnu pomoć treba jedan cijeli imbecilni narod a ne ja..narod kom ti pripadaš.
    Znači sine ja ne prizivam rat,to je nešto što samo po sebi dolazi i neizbježno je jer ste previše zla počinili,a to što tebe toliko zabrinjava ta činjenica to je drugi par opanaka…srbijanskih opanaka;))

    “..o izvinjavam se beretkica nije pička on se junači pričama da je poroko dosta četnika i četnikuša”

    naravno,prihvatam izvinjenje, ali ni to ti ne bi bilo od velike koristi u drugačijim okolnostima,znam ja sa takvima,imali su me priliku upoznati slični tebi..a i malo drugačiji..u svakom slučaju tvoji sunarodnjaci :))

    i ova statistika i ta ofanziva me sad fkt dala na razmišljanje,strahota Božja koliko ste zafrkat narod..ma vojničine prave:)
    Hoćeš da ti ja dam podatke brojnog stanja i opreme branilaca Sarajeva na dan prvih barikada 2.marta 92?:)
    I fulili?
    Koji imbecili sačuvaj Bože:))

  15. uzas kako me stid kad procitam za kakvu si se bosnu ti borio i kad skontam da smo u istoj vojsci bili. sta kazes, miroslav nije htio pucati na svoje? a nisu ti bili sumnjivi oni podrumasi po gradu i sin rasima delica ili vehbije karica koje su ocevi sakrili da ne pucaju na miroslavove?
    i da se rijesite pete kolone u povlacenju ha?

    o Boze koji ste vi klocevi bili, jeste i ostacete.

    ne hvali se ljiljanom ziv bio, nisi ti dostojan za njega. radije uzmi obiljezja VRS, taman si svojim mentalnim sklopom za trobojke srpske.

  16. uzas kako me stid kad procitam za kakvu si se bosnu ti borio i kad skontam da smo u istoj vojsci bili. sta kazes, miroslav nije htio pucati na svoje? a nisu ti bili sumnjivi oni podrumasi po gradu i sin rasima delica ili vehbije karica koje su ocevi sakrili da ne pucaju na miroslavove?
    i da se rijesite pete kolone u povlacenju ha?

    o Boze koji ste vi klocevi bili, jeste i ostacete.

    ne hvali se ljiljanom ziv bio, nisi ti dostojan za njega. radije uzmi obiljezja VRS, taman si svojim mentalnim sklopom za trobojke srpske.
    ________________________________________________________________________________
    Svaka čast na postu,beretka izvini,ali stari po tebi su se samo muslimani borili za Bosnu i jedino oni zaslužuju Bosnu,varaš se,mi u Bihaću smo imali dva puta više mrtvih upravo boreći se protiv muslimana ili autonomaša ili su to za tebe samo izdajnici,a nisu muslimani?Meni su u ratu više zla nanjeli autonomaši nego četnici i evo sad imaju ista prava kao i ja koji sam se borio za Bosnu,a bilo nas je 5.korpusu i srba i hrvata i muslimana i vjeruj svi smo se za Bosnu borili,a to smo i dokazali pa skoro smo do BL došli.

  17. Hajd ne kakite djeco…da znate koliko je tih vasih “drugih” strugnulo preko linija direktno u cetnike, koliko ih je bilo medju nama po zadatku a koliko ih tek danas kad su medju svojima prica Djoginu pricu ne biste srali ovdje nekakve bajke…
    Beretka tebi svaka cast i pisi dalje…

Komentariši